Procedure ondernemingsplan schrijven
 • 1. Intakegesprek

  Allereerst krijgt u een gratis intakegesprek van 60 minuten. Na dit gesprek beslist u of u met ons in zee gaat. Dit is het moment om de orderbevestiging te ondertekenen en de eerste betalingstermijn van 50% van de factuur te voldoen. Na betaling van de eerste betalingstermijn van 50% van de factuur gaan wij vervolgens voor u aan de slag.

 • 2. Planning

  De opdracht wordt gecombineerd met overige lopende projecten, waardoor de opdracht in fases verwerkt zal worden. Hiervoor zal een prioriteitenlijst in samenwerking met u worden opgesteld. Afhankelijk van de complexiteit van het ondernemingsplan kan het conceptplan al binnen 4 tot 6 weken gereed zijn. Zowel qua inhoud als lay-out ontvangt u een solide en uitmuntend ondernemingsplan. Eventuele wijzigingen en aanvullingen worden gratis door ons uitgevoerd. Dit is namelijk in de prijs inbegrepen.

 • 3. Financiële analyse

  In een uitvoerige analyse brengen we alle financiële aspecten van uw ondernemingsplan in kaart, net als de onderbouwing ervan. Nadat we de theorie hebben opgeleverd, dient u de tweede betalingstermijn van 25% van de factuur te voldoen. Vervolgens hebben we, na oplevering van de begrotingen, een definitief ondernemingsplan en dient u voor verzending van uw definitieve ondernemingsplan de laatste termijn van 25% van de factuur te voldoen. Hierna vindt er een gesprek met u plaats waarbij we alles bespreken voordat u naar de bank of eventuele investeerders gaat.

 • 4. Haalbaarheidscheck

  Banken begrijpen heel goed dat u als ondernemer serieus bent met uw onderneming en stellen het juist op prijs dat u professionele hulp inschakelt. Als ondernemer hoeft u namelijk niet in alles een expert te zijn, maar dient u goed uw sterke punten te kunnen inschatten en uw zwakke punten uit te besteden, in dit geval het vervaardigen van het ondernemingsplan. Er wordt tijdens de haalbaarheidscheck vooral gekeken naar de hoogte van de investering in verhouding tot uw draagkracht en de aflossingscapaciteit.

 • 5. Financiering

  Wij gaan vervolgens, indien door u gewenst, met u mee naar deze investeerders of de bank als uw financieel adviseur. Wij zetten dan alles op alles om uw kans op een eventuele krediet te maximaliseren. Doordat wij uw ondernemingsplan hebben geschreven en deze dus beheersen kunnen onze expertise en vaardigheden uw ambitie en kennis waar nodig aanvullen. Dat vergroot uw kansen op succes.

 • 6. Aan de slag

  Vervolgens schrift u zich in bij de Kamer van Koophandel en ontvangt u een geldig BTW nummer via de belastingdienst. Daarna vraagt u de benodigde producten aan bij de alternatieven voor de bank en start u met uw onderneming. Vanaf het moment dat u met uw onderneming bent gestart, maakt u gebruik van de ondernemerscoach als klankbord en bent u gegarandeerd op weg naar succes.

 • 7. Monitoring

  Het door Flex budget geschreven ondernemingsplan wordt niet alleen geschreven om enkel een krediet te verkrijgen, maar vooral ook om als leidraad te dienen voor de eerste 3 jaar van uw onderneming. Wij houden uiteraard contact voor de monitoring en bijsturing van uw bedrijfsvoering in de uitvoeringsfase van uw onderneming. Het is voor ons een must dat u de geplande resultaten binnen 3 jaar haalt. Hierbij komt de ondernemerscoach goed van pas.

werkwijze
Intakegesprek aanvragen

Flex budget heeft zo haar eigen procedure voor het schrijven van uw ondernemingsplan en neemt naar aanleiding van uw contactverzoek telefonisch contact met u op voor een nadere kennismaking. Tijdens dit telefoongesprek inventariseren wij uw klantbehoefte en helpen wij u graag verder.  Hieronder leest u meer over onze werkwijze.

  Contactgegevens

  Zij gingen u voor